Meer dan 3,5 miljoen Nederlanders hebben spijsverteringsklachten. De spijsvertering begint al in de mond en verloopt via de maag en de darmen. Ook de alvleesklier en de galblaas spelen een rol. Dat betekent dat het op nogal wat plekken mis kan gaan. Een tekort aan spijsverteringsenzymen, een tekort aan maagzuur of een niet optimaal microbioom zijn allemaal voorbeelden die de spijsvertering kunnen verstoren. De oorzaken liggen voor een groot deel in onze Westerse leefstijl: verkeerde voeding, stress, te weinig bewegen en omgevingstoxines.
In deze e-learning gaan we dieper in op de oorzaken van spijsverteringsproblemen. Kennis over fysiologie en de invloed van voeding, leefstijl en suppletie op ons lichaam wordt bekend verondersteld. We verdiepen ons in de verschillende onderdelen van het spijsverteringsstelsel en in de werking daarvan. Hoe behoren de maag, darmen, galblaas en pancreas te werken? Hoe herken je een verstoorde werking? Wat zijn oorzaken van een verstoorde werking en hoe zorg je dat de functie van deze organen weer wordt hersteld? Je leert praktische interventies (voeding, leefstijl en suppletie) inzetten om het natuurlijk herstelvermogen te activeren en de spijsvertering tot rust te brengen en te optimaliseren.
Let op: deze lesdag maakt deel uit van module 1 van onze opleiding Integrale Orthomoleculaire Therapie. Ben je momenteel cursist van deze opleiding of heb je deze recent gevolgd, dan maakt(e) deze lesdag al onderdeel uit van je lesprogramma.